Πώματα Φελλού ProCork

Τεχνολογία Επιλεκτικής Διαπερατότητας οξυγόνου

Το μοναδικό πώμα φελλού παγκοσμίως, το οποίο επιτυγχάνει κοντά στο 0% πιθανότητα προσβολής από TCA, TCP και άλλες ανεπιθύμητες οσμές φελλού, από οποιαδήποτε πηγή!

  • Βέλτιστη Διαδικασία Οξυγόνωσης
  • Εξάλειψη της Πιθανότητας Προσβολής από Οσμή Φελλού
  • Μεγιστοποίηση Αρωματικού Προφίλ
  • Ελαχιστοποίηση Ετερογένειας μεταξύ Φιαλών

Μεμβράνη Επιλεκτικής Οξυγόνωσης (ΟΤR)

H τεχνολογία ProCork που εφαρμόζεται στους δίσκους φυσικών και τεχνητών πωμάτων φελλού είναι μια κρυσταλλική μεμβράνη που αποτελείται από 5 στρώματα αδρανούς υψηλής πυκνότητας πολυμερούς υλικού. H οποία παρέχει το βέλτιστο έλεγχο της μικρό-οξυγόνωσης του κρασιού , ενώ παράλληλα μπλοκάρει τις αλλοιώσεις και τις πικρές γεύσεις από φελλό.

H τεχνολογία Procork αποτελεί την απόλυτη προστασία για το κρασί, ενώ παράλληλα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους κανονισμούς τροφίμων, τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του FDA.

procork
procork

Το σημείο συνάντησης παράδοσης & τεχνολογιών αιχμής

Ο φυσικός φελλός έχει αποτελέσει εδώ και χρόνια την βασική επιλογή για μακρά παλαίωση και υψηλής ποιότητας εμφιάλωση.

Το σημαντικότερο στοιχείο του φυσικού φελλού, το οποίο δεν έχει μέχρι σήμερα καταφέρει να αντιγράψει πιστά ο άνθρωπος, είναι ο περιεχόμενος αέρας στα μικροκύτταρα του φελλού. Η εφαρμογή της τεχνολογίας ProCork έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική επιβράδυνση της αρχικής απελευθέρωσης (μετά την εμφιάλωση) των έως και 16.6 ml του μικροκυτταρικού αέρα στο κρασί, επεκτείνοντας έτσι αυτήν την αρχική περίοδο των 2-10 εβδομάδων σε χρόνια, με έναν διαρκώς μειούμενο ρυθμό μικρο-αερισμού όσο ο αέρας στα μικροκύτταρα προοδευτικά εξαντλείται.

Οι οίνοι οι οποίοι επιπωματίζονται με πώματα ProCork αποκτούν σημαντικότατα οφέλη. Οι τανίνες αφομοιώνονται καλύτερα ,τα φρουτώδη χαρακτηριστικά καθώς και η ισορροπία των αρωμάτων διατηρούνται βέλτιστα!

Η καινοτομία

Μεμβράνη επιλεκτικής οξυγόνωσης (OTR)

Χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες “μοριακού κόσκινου” η μοναδική τεχνολογία ProCork επιτρέπει επιλεκτικά στο οξυγόνο να περάσει μέσα από ατομικά μικρά κανάλια που επιβραδύνουν την πρόοδο του οξυγόνου παρέχοντας έτσι το σχεδόν τέλειο OTR (OxygenTransmission Rate) για να διατηρηθεί το κρασί ως έχει και να επιτραπεί να ωριμάσει όπως πρέπει. Αυτό μπορεί να φανεί με τη μέτρηση της εξάπλωσης του OTR (όπως φαίνεται στο διπλανό γράφημα).

 

Μεμβράνη επιλεκτικής οξυγόνωσης

Το εύρος του OTR του φυσικού φελλού υποστηρίζει ότι οι καλύτεροι φυσικοί φελλοί είναι εξαιρετικοί για το κρασί, αλλά οι χειρότεροι με την πάροδο του χρόνου, οξειδώνουν και καταστρέφουν το φυσικό χαρακτήρα του φρούτο του κρασιού.

Το εύρος  OTR των πωμάτων ProCork υποστηρίζει την θεωρία ότι η μεμβράνη επιλεκτικής οξυγόνωσης μετατρέπει φελλούς με υψηλό OTR σε φελλούς με καλό OTR, βελτιώνοντας έτσι τη συνοχή σε όλες τις φιάλες, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης του φυσικού χαρακτήρα των φρούτων και του SO 2, όπως αποδεικνύεται σε περαιτέρω ανεξάρτητες επιστημονικές δοκιμές κρασιού.

 

grafima1

Το ProCork προστατεύει το κρασί από την οξείδωση

Έρευνα που έγινε από το AWRI(Australian Wine Research Institute) το 2002.

Το 2020 παρουσιάζει ότι είναι ο φελλός ProCork* στα αριστερά σε σύγκριση με τον κανονικό φελλό στα δεξιά

procork